Sivina kodinhoitoon kuuluvat kodinhoitopalvelut, avustus,  hoivapalvelut ja seniorihoiva. Työ tehdään pääasiassa asiakkaan omilla aineilla ja välineillä. Lisäksi palveluvalikoima on laajempi kuin pelkässä kotisiivouksessa. Kotisiivousta, kodinhoitoa ja avustusta tarjoamme valtakunnallisesti. Hoivapalveluja tuotamme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

Säästä 24%. Sivina kodinhoitopalvelut ovat seniorille arvonlisäverottomia, koska Sivina on rekisteröity palveluntuottaja. Arvonlisäverottomista palveluista voit tehdä lisäksi 50 % kotitalousvähennyksen.

Kodinhoitopalvelut

Kodinhoitopalvelut keskittyvät kodin fyysiseen hoitamiseen. Palveluita ovat viikkosiivousohjelman mukainen kotisiivous (mm. imurointi, kostea pyyhintä, wc:n pesu, keittiön siivous, tiskaus ja roskien ulos vienti), lehtien poisvienti, suursiivoukset, ikkunanpesut, tiskaaminen, järjestely, vuoteiden sijaaminen, vaatehuolto (Pyykkien laittaminen pesukoneeseen ja kuivumaan ripustaminen tai pesulaan toimittaminen, silitys, asettelu kaappeihin, petivaatteiden tuulettaminen ja vaihtaminen), verhojen kiinnitykset. Asiakaskohtaisesti voidaan sisällyttää myös pienet kodin asennukset ja korjaukset, lumityöt, pihatyöt, nurmikonleikkuu ja muut asiakkaan kanssa sovitut tehtävät.

Palvelut tuotetaan asiakaskohtaisesti, pääosin saman henkilön toimesta.

Avustus

Kodinhoitoa on helppo laajentaa avustuspalveluihin, joissa asiakasta autetaan arjen askareissa. Palveluita ovat ikäihmisen ja vajaakuntoisin kotiapu, tuki vaatettamisessa, ulkoilu, kuljettaminen ja saattaminen asioille, lääkäri- ja apteekkikäynneillä avustaminen, kaupassakäynti asiakkaan puolesta tai kanssa, ruoanlaitto ja tuki ruokailussa, lehtien yms. lukeminen asiakkaalle, kahvittelu ja seuranpito.

Hoivapalvelu

Henkilökohtainen hoiva tarkoittaa fyysistä huolenpitoa. Hoivapalvelu tuo ammattitaitoisen lähihoitajan kotiin seniorin avuksi ja turvaksi, tarvittaessa vaikka päivittäin. Palveluja voivat olla seniorin avustaminen puhtaudessa, peseytymisessä, avustaminen suuhygieniassa, ihon rasvaaminen ja tarkkailu, kynsien leikkaaminen, avustaminen wc:ssä, tarvittaessa huolehtiminen vaipoista ja katetroinnista.

Asiakkaan hiusten kampaaminen ja laittaminen sekä parranajo. Asiakkaan kuulolaitteen huoltaminen ja paikalleen asettaminen. Asiakaan avustaminen pukeutumisessa ja riisumisessa. Tarvittaessa tukisukissa avustaminen.

Aamu, ilta- ja/tai välipalojen valmistaminen sekä lounaan ja päivällisen lämmittäminen ja/tai valmistaminen. Tarvittaessa asiakkaan avustaminen syömisessä ja juomisessa. Asiakkaan nesteytyksen tarkkailu (mm. virtsaneritys ja kuivumisoireet). Ravintoon ja ruokavalioihin liittyvä ohjaaminen.

Tarvittaessa lääkkeiden antaminen asiakkaalle valvotusti.

Seniorihoiva

Vanhuksilla kodinhoito ja avustaminen laajenee myös henkilökohtaiseen hoivapalveluun, seniorihoivaan. Sivina Seniorihoiva tarjoaa yksilöllistä ja laadukasta kodinhoitoa, avustusta ja hoivaa omassa kodissaan asuville senioreille. Teemme työtämme kuntouttavalla työotteella säilyttääksemme tai edistääksemme seniorin toiminta- ja selviytymiskykyä omassa kodissa.

Seniorihoiva sisältää usein:

  • kodinhoitoa ja kotisiivousta kotona asumisen tueksi
  • avustusta ja asiointiapua
  • lähihoitajien tuottamaa hoivapalvelua seniorille

Uusille seniorihoiva-asiakkaillemme teemme ilmaisen palvelutarpeen kartoituksen (yhdessä seniorin, läheisen ja mahdollisesti kunnan kotisairaanhoidon kanssa), yksilöllisen palvelusuunnitelman ja palvelusopimuksen.

Ota meihin yhteyttä, kun etsit luotettavaa ja ammattitaitoista kodinhoito- ja hoivapalveluja tarjoavaa kumppania.